torsdag 9 september 2010

Några ord inför ditt val…

Nu är det bara tio dagar kvar. Tio dagars väntan för alla dem som redan förtidsröstat. Tio dagar för alla som inte bestämt sig ännu för vad de ska rösta på. Många är vi som inte helt hundra vet vilket parti vi ska rösta på till riksdag, landsting eller kommun.
Till alla er som inte tänker rösta eller kommer att rösta blankt vill jag säga: Ta dig i kragen och gå och rösta! Du som tänker rösta blankt tycker jag ska ta en extra funderare på om det kanske ändå finns ett parti som passar in i din verklighetsbild?!

Tips inför riksdagsvalet: Vilket parti är bäst för Sverige? Läs all valreklam som dimper ner i brevlådan men tro inte på allt de lovar! Du ska tänka själviskt som tusan med hjärnan men rösta med hjärtat… Vilket parti gynnar dig, din familj och dina barn mest?

Tips inför landstingsvalet: Vilket parti tycker du gör mest nytta inom landstinget? Vilket parti tycker du jobbar för dina (inte din grannes) behov? Återigen ska du självklart tänka själviskt!

Tips inför kommunvalet: Nu gott folk är det slut på det själviska tänkandet! Innan du klistrar igen kuvertet där du stoppar i den vita valsedeln ska du enbart tänka på vilket parti som är bäst för kommunen…

Som ni ser är det inte så himla svårt att rösta! Jag tycker att vi ska ta vårt demokratiska ansvar allihop och gå och rösta. Tänk också på att vad du än röstar på så behöver ingen veta något?!


Marko Pekkanen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar