fredag 3 september 2010

Storleken har trots allt betydelse men vi måste tänka positivt!

Sitter i skrivande stund med lite feber och en förkylning, som inte verkar bryta ut ordentligt, men jag tänkte ändå orka med att skriva ner några rader…

Dagens NA skrev en kort artikel om Laxåpartiet. Artikeln handlade om att Laxåpartiet inte blev inbjudna till valutfrågningen i Hasselfors i onsdags kväll. Jag har nu i efterhand fått reda på från en säker källa att själva inbjudan gjordes muntligt av Anna Eriksson på ett möte fredagen veckan innan, där ingen från Laxåpartiet var närvarande. Till alla er som saknade oss i debatten och gärna hade hört vad vi hade att säga så svarar jag på frågorna (som publicerades i NA) nedan.

Vad ska ni göra för att sänka hastigheten genom Hasselfors?
Att hastigheten precis utanför en skola ska vara 30 km/h tycker jag är en självklarhet!

Ska skolan i Hasselfors få vara kvar?
Skola ska finnas där behov finns. Kommunen arbetar efter likvärdighetsprincipen så att alla barn får samma möjlighet till en bra och trygg skola. Så länge skolan i Hasselfors klarar detta och så länge en majoritet av eleverna inte har några problem kunskapsmässigt när de börjar på Centralskolan ska den få finnas kvar.

Hur litet kan Laxå bli?
Det kan bli väldigt litet! Det finns trots allt mycket mindre kommuner i Sverige än Laxå… Det hela handlar om att ta vara på resurser och tillgångar som finns i kommunen. Vi måste på alla sätt gynna invånare och företag i Laxå. Jag skulle vilja vända på frågan och fråga ”Hur stort kan Laxå bli?”. Återigen ett tecken på negativitet med frågan hur litet Laxå kan bli. Vi, alla Laxåbor, måste börja tänka lite mer positivt. Laxå kan bli väldigt stort med nya idéer och andra vinklar och lösningar på problemet med befolkningsminskningen. Men, till det krävs positivt tänkande och vi måste våga!


Marko Pekkanen

5 kommentarer:

  1. tror att detta gör betydelse bra !http://mattsjansson.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. skola i hasselfors ? BARA LÄGGA NER ! kolla kostnaden per elev ,dubbel så dyrt som laxå o finnerödja skolor...Hälsningar skattebetalare i laxå tommy...

    SvaraRadera
  3. Om det bara vore så "bara"...Diskuterade igår med en kommunpolitiker från den röda sidan och följande resultat kom fram:
    Det allra bästa för en kommun som Laxå,vore att endast en (1) skola fanns i kommunen. Tittar vi på kostnad,den sociala biten,utbildning,läroböcker och personal så vore ju detta det bästa för kommunen.Då skulle politikerna kunna lägga sin energi på andra saker?!
    Om det bara finns en skola så är det ju klart mycket enklare att hålla koll på ekonomin...
    Om det bara finns en skola så har ju barnen fler kamrater att välja mellan (den sociala biten)...
    Om det bara finns en skola så blir ju utbildningen densamma för eleverna eftersom de nu läser i samma/likadana läroböcker och har samma lärare...
    Men...Är det så vi vill ha?;-)
    /Marko

    SvaraRadera
  4. nej..de klart att alla ska ha en skola o nära till en sån..men finns inte ekonomin för de..och om man måste spara in..måste man fan göra de på rätt ställe, som hasselfors..

    SvaraRadera