fredag 23 april 2010

Vackert med blommor men till vilket pris?

Blommor ska göra Laxå attraktivt. Laxå kommun satsar 200 000 kronor på en uppfräschning av den yttre miljön på samtliga orter i kommunen. Av dessa 200 000 så går 55 000 kronor till växter och 145 000 kronor till arbetskostnad för att plantera ut växterna.

Visst är det helt rätt att göra Laxå mer attraktivt och plantera blommor! Men… Jag funderar lite på varför arbetskostnaden ska behöva bli så hög?! Finns det inte anställda inom kommunen som sköter detta eller kommer det företag/konsulter som tar hand om planteringen? Planteringen av växter kunde vara något för Laxås ungdomar som vill ha ett sommarjobb! Jag har inte så värst ”gröna” fingrar men jag vet att det är på våren det ska planteras så om ”sommarjobbare” inte kan göra jobbet vore det kanske läge att kontakta någon gymnasieskola och fråga om det finns intresserade elever på ”Trädgårdslinjen” som kunde praktisera?!


Marko Pekkanen

1 kommentar:

  1. Ja jo, det var ju lite häftig kostnad. Dom kanske kan göra som dom gjort med städningen för om åren. Invånarna ska gå man ur huset och städa.
    Sen är det ju lite konstigt att det över huvudtaget nämns i närkespravdan. I andra kommuner sätter dom nog större summor än 200 000:- om året för det ändamålet utan att det måste skrivas om det? Och blommor... Nog är problemen i kommunen större än att det går att rädda upp med lite grönsaker.

    SvaraRadera