tisdag 15 juni 2010

Nu har dagarna fram till valet blivit färre än hundra…

Med drygt tre månader kvar till valdagen den 19 september börjar det hetta till lite smått i vårt avlånga land. Det gör det i landets alla kommuner också och då syftar jag inte på det varma och fina sommarvädret som verkar ha lite svårt att hitta hit.

riksplanet är det sedvanliga smutskastandet i full gång. Opinionsmätningar får vi hela tiden som på något sätt ska visa åt vilket håll vi kommer att gå i höst. Ska vi åt vänster eller höger?! Tyvärr får vi nog vänta snällt tills den enda sanna opinionsmätningen är gjord… Då får vi garanterat också besked på vilka nya partier som kommer in i riksdagen och vilka som åker ut.

I kommunerna är det lite snålare med opinionsmätningar men om man är lyhörd och orkar lyssna på ”folket” så kan man ana lite hur det blir i kommunen. I Laxå kommun ”vädrar” jag förnyelse och förändring. Inte enbart på grund av att Laxåborna är trötta på de rödas ansvarslösa sätt att ta hand om skattebetalarnas pengar utan på grund av att samhället har förändrats. Den envisa politik som Socialdemokraterna och Vänsterpartiet tror sig kunna styra Laxå kommun med fungerar inte längre! Det fungerade säkert för tjugo år sedan men tyvärr inte idag. Det som jag tycker är helt otroligt och sorgligt är att det ska vara så svårt för politiker att inse när de tagit fel beslut! Varför måste ”partipiskan” följas till minsta punkt? Gör det så himla ont i hjärtat att godta förslag som oppositionen kommer med? Jag har sagt det tidigare och gör det igen: Glöm prestigen och börja samarbeta istället! Snart har vi inget att slåss för kära politiker. Laxå kommun dör utan en förändring. Det måste till nya tag och nya krafter om vi ska överleva. Fortsätter vi samma väg som vi gjort hittills kommer denna kommun att försvinna från Sverigekartan!

vilken väg ska vi då ta? Ska vi åt vänster? Eller höger? Helt fel… Vi ska framåt! Om alla partier lär sig att samarbeta bättre och lyssna på varandras åsikter ser jag inga som helst hinder att vi kan komma framåt också! Enklare än så blir det aldrig… Det svåra verkar vara att få alla att inse att det är nu det gäller! Förändringen till vägen ”framåt” måste komma i höstens val. Kommer den inte då… Ja, då tror jag att vägen tar slut!


Marko Pekkanen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar