onsdag 26 maj 2010

Inte se och en sabla röra…

I dagens NA får vi läsa hur illa majoriteten har skött ekonomin i Laxå kommun…

”Laxå kommuns nämnder får totalt 3 miljoner kronor mindre i budgetram för 2011. Det behövs dock cirka 20 miljoner kronor mer enligt kostnadsberäkningarna för 2011.”

Om inte samtliga kostnader för 2010 budgeteras kan man räkna med något annat resultat än detta? Kostnader och skulder som inte synliggjorts tidigare kommer alltid fram… Förr eller senare?!

Majoritetens höjning av kommunalskatten med en 50-öring per hundralapp kommer antagligen att användas till att betala av skulder som inte synts eller visats för oss. Den här femtioöringen skulle ju gå till skolan! Nu fick ju skolan 5 miljoner kronor extra detta år men det visste man ju inte förra året när socialdemokraterna lovade att hela skattehöjningen skulle gå till skola och omsorg, inte till att betala av skulder som sossarna dragit på sig i alla år!!

Det står också att läsa i NA att Laxå kommunfastigheter AB ska lämna in en plan för underhåll och investeringar inom gata och park. Är det för detta år? Halva det här året har ju snart passerat så jag hoppas verkligen att det är för år 2011 plan och investeringar ska göras!

Får en kommun hushålla hur som helst med skattebetalarnas pengar? Ska inte en kommun skötas på liknande sätt som vilket företag som helst? Vilket företag får sin verksamhet att fungera om man utelämnar kostnader och struntar i sin budget?

Ordspråket ”Se men inte röra…” blir i detta fall ”Inte se och en sabla röra…”
Hujedamej! Det är sannerligen dags för förändringar innan det slutar illa…


Marko Pekkanen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar