måndag 16 augusti 2010

Precis som trappor städas även skolor…

Alla barn och ungdomar skall, oberoende av kön, geografiskt
hemvist samt sociala och ekonomiska förhållanden, ha lika
tillgång till utbildning i det offentliga skolväsendet för barn
och ungdom. Utbildningen skall inom varje skolform vara
likvärdig, varhelst den anordnas i landet.”

”Utbildningen i grundskolan skall syfta till att ge eleverna
de kunskaper och färdigheter och den skolning i övrigt som de
behöver för att delta i samhällslivet. Den skall kunna ligga
till grund för fortsatt utbildning i gymnasieskolan.

Särskilt stöd skall ges till elever som har svårigheter i
skolarbetet.”

Ovanstående ur skollagen…

De styrande S- och V-politikerna i Laxå kommun arbetar efter likvärdighetsprincipen helt riktigt enligt skollagen men jag undrar om det inte vore dags för en del av dessa att besöka verkligheten lite oftare och lyssna och vara lite mer lyhörda på vad de som vet har att säga!
Om nu rektorerna i Laxå kommun tillsammans med resursteamet har gått igenom behovet av stödinsatser för elever i behov av särskilt stöd och särskolan inför kommande läsår och det visade sig att det behövs mer pengar till stödinsatser och fler assistenter till särskolan, så kan det säkert stämma. Rektorerna äskade om mer pengar till särskilt stöd och assistenter till barn- och utbildningsnämnden men det beviljades inte från BUN-ledningen med S. Stenlund i spetsen. Istället ska övertalig personal från resurspoolen rycka in där det behövs?! Nu hänger jag inte med?! Varför finns det övertalig personal inom kommunen? Vad är det som händer med skolan i Laxå egentligen? Jag tror att ordförande i BUN inte har det minsta koll på vilken personal det finns och var! Det är hutlöst slöseri med våra skattepengar att låta personal sitta på sina häckar och inte göra ett skit! Varför lyssnar fru Stenlund inte på dem som kan detta och vet hur skolan blir den allra bästa för våra barn, alla barn och även de barn som behöver stöd? Lyssna på rektorerna och lärarna. Jag tror att dina kunskaper om dagens skola inte lever upp till den nivå som krävs! Däremot, så har jag fullt förtroende för rektorerna, lärarna och all annan personal inom skola. De lever i verkligheten och ser problemen vi har i skolan och behöver ingen ”besserwisser” som talar om för dem hur de ska sköta sitt jobb! Susanne Stenlund verkar tro att bara för att hon gått i skola en gång i sitt liv så kan hon allt om skolan och hur den ska bli så bra att vi får skicka våra barn till en skola som arbetar efter ”likvärdighetsprincipen”.

Som ni märker så har jag hunnit bli förbannad så jag avslutar detta inlägg innan jag skriver något fult och gör någon ”ledsen på ögat”…

Precis som jag skrivit i tidigare inlägg så städas trapporna uppifrån och ner, eller hur? Så tycker jag att även en skola ska städas… Snälla Susanne Stenlund, avgå! Gör du det inte innan valet nästa månad så hoppas jag att jag slipper se dig göra fler dumheter i ditt arbete och någon annan mer vettig person tar tag i skolan här i Laxå!


Marko Pekkanen

PS. Jag håller med Vänsterpartiets slogan ”Högre kvalitet i skolan – rusta barnen för framtiden” men då krävs en ”renstädad” skola först… Om ni förstår vad jag menar?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar