fredag 19 mars 2010

Äntligen helg!

Dagens inlägg tänkte jag skulle gå i ”utelivets” tecken…
Nu är det helg och många har säkert redan planerat vad för slags aktiviteter dem ska sysselsätta sig med. Vad finns det då för roligt i Laxå att göra en normal helg? Vad finns det för ställen i Laxå att gå till och ta en kall pilsner eller två och kanske studsa runt på dansgolvet en stund?

Rastpunkt, Puben (Laxå Bowling & Gym), Kinarestaurangen och Finngården men sen är det väl stopp… Vill man svänga runt med sina lurviga på ett dansgolv måste vi Laxåbor ta oss in till Örebro, Kumla, Karlskoga, Askersund och Motala för att kunna göra det! Det skapar många väldigt stora problem att ta sig till diskoteken och dansställena utanför Laxå så många väljer att stanna hemma och sitta med sin drink framför teven och heja fram Willy i ”Let’s Dance!” istället?! Vad hände med ”Mogendanserna”, ”Diskoteken” och ”utelivet” i övrigt? Togs dem bort för att folk inte ”gick ut”, eller? Eller kan det vara så att Laxå kommun är och har varit alldeles för restriktiva med utskänkningstillstånd till barer och restauranger som vill etablera sig här? Jag tror nog att Krisdemokraternas politik genom åren har sett till att ”utelivet” i Laxå är som det är idag!

Jag blickar tillbaka cirka tjugo år och minns att det fanns åtskilligt mycket mer för ungdomar och personer upp till medelåldern att göra på helgerna. Det fanns diskotek och mogendans som anordnades på Bergfästet. ”Meys” var ett ställe, som ”försvann” för något år sedan, där man kunde gå och lyssna på bra musik och ta en kall öl och träffa vänner och bara umgås. Esabrestaurangen (puben) var ett annat tillhåll där många kunde träffas och även dansa om man kände för det!

Det är bra att organisationer som IOGT-NTO finns. Men många är vi som saknar ovanstående aktiviteter med musik, diskotek och dans där alkoholintagande kan förekomma om man känner för det?! Jag har all respekt för nykterister och andra som ”spottar i glaset” men det finns människor som tycker att en drink efter en hård arbetsvecka kan dem vara värda och kanske ”breaka” loss på dansgolvet…
Min fråga är: Är det bättre att vi sitter hemma framför teven och ölar än att vara ”ute” och träffa vänner och bekanta, där vi kunde få lite motion på ett dansgolv också?

Marko Pekkanen
(LP)

6 kommentarer:

  1. Håller med dig helt och hållet.Kommer själv ihåg när man var ung och hängde med kompisarna.Man riktigt längtade till helger då det var Disco ordnat!Vad gör ungdomarna nuförtiden?Jo,de sitter och spelar antingen dataspel lr X-Box och så får man hela tiden höra alarmerande rappoter om att dagens barn bara blir fetare och fetare!!!Nu hör ju jag till dem föräldrar som har barn som är fotbollsintresserade och det känns ju ganska skönt,då vet man vad de har att göra både vardagar och helger.Ett inlägg bara,Bowlingen är abbonerad ikväll,ifall någon hade tänkt sig att gå dit för att ta en öl!Trevlig helg,själv ska jag svänga mina lurviga framför teven ikväll...

    SvaraRadera
  2. Du nämnde inte Hasselfors Wärdshus... ;)

    SvaraRadera
  3. Måste nog säga nåt! kan väl inte var KD,s fel eller kommunens fel att det inte finns mogendans eller disco eller mey´s eller vad det nu är...
    Tror nog att det beror på att det inte lönar sig. Folk sitter hemma helt enkelt. mey´s blomstade en gång i tiden..men var väl för "tillåtande" så vanligt folk(dom som betalar) gick ju inte dit.ch då kursar man..knappast KD;s fel eller...
    Detta har väl inget med sånt att göra. har väl mer med lönsamhet..inte tillstånd....att göra..
    Vill minnas att partiledaren i en blogg i Allehanda(rätta mig om jag har fel) sågade Laxå Bowling fullkomligt för att han inte blivit serverad fullt ut när han varit där...är inte det att prata med kluven tunga..
    dessutom sägs det att han nu ska dit o lira med nån grupp..."kluven tunga" som indianen sa...
    nej, försök se det som, om att det som lönar sig- det finns-inte kommunens fel..eller stackars KD, fel - det är helt enkelt så att om vi går till de ställen som finns så överlever de..om inte-så läggs de ner--har inte med vare sig KD eller kommunen eller laxapartiet att göra... bra ni gör er hörda..men lite naivt blir det ibland...i Sverige lär det kallas lönsamhet..annars skiter i i det...

    SvaraRadera
  4. Det verkar som vår ”anonyme herre” hittat ett lik i min garderob?! Menar du med din kommentar att jag bör avgå, eller? Det är ju så det brukar gå till i den ”politiska världen”… Det är naivt! Jag däremot är inte lika enkelspårig som en politiker ska vara (verkar det som…) utan tar tag i tjurens horn och kör vidare framåt istället! Det stämmer att lördag den 17 april blir det en nostalgikonsert på Bowlingen i Laxå kallad ”Metalgeddon”. Vi ska vara glada för att Bowlingen finns och satsar i Laxå så att inte ALLA behöver sitta hemma och ”grogga”! Det stämmer också att verksamheter läggs ner pga att det inte funnits lönsamhet till detta, men det är väl knappast något nytt du tillför mig med det påståendet… Däremot så verkar du ha svårt att se den ”nykterhetspolitik” som KD lyckats infiltrera i kommunpolitiken!
    Det är bra att blicka tillbaka emellanåt och se vad för slags ”grodor” som kan rättas till och all heder till Patrik Harlén, Laxå Bowling & Gym ”Årets Företagare i Laxå 2007”, som satsar på Laxås framtid!

    /Marko Pekkanen

    SvaraRadera
  5. Är lite nyfiken på på vilket sätt Kristdemokraterna ska ha infiltrerat nykterhetspolitiken i Laxå? Såvitt
    jag vet har vi väl haft sosse-styre i alla år?

    SvaraRadera
  6. Visst har det varit "sossestyrt" men herr Alm och fru Jansson är två Krisdemokrater jag minns från "förr" vilka propagerade rejält för deras "nykterhetspolitik" och lyckades säkert "omvända" några röda röster... ;-)

    /Marko Pekkanen

    SvaraRadera