lördag 6 mars 2010

Kollektivtrafiken är ett MÅSTE för Laxå!

Är du arbetslös kräver regeringen/arbetsförmedlingen att du är villig att pendla ganska avsevärda avstånd till jobbet för att få det "bidrag" som arbetsförsäkringen kallas numera... Det är nu det blir jobbigt! Staten säljer ut allt, ja precis allt, eller i alla fall allt som går att skicka iväg utan att det märkbart skadar säljande part (valår säljs det säkert dåligt). Det vinstdrivande företag, som för övrigt skiter totalt i om du kommer till jobbet vid önskad tid eller inte, som köper detta har bara lust att ta ett totalansvar för samhället så länge det är lönande... Mål och drömmar om snabbtåg och till exempel ”Citybana” är inte på något sätt fel, men om man bor i Laxå med stambanan rakt igenom och ändå inte kan ta sig till jobbet i ex. Örebro på andra tider än dom som är lönande för det "Serviceföretag" som nu ska sköta om oss, så är det i mina ögon ganska ynkligt! Och då HAR vi en stambana! Hur gör alla andra små samhällen, byar och glesbygdsbor? Bussar? Även dom vill nog ha betalt...

Genom att sälja avsäger sig staten allt ansvar gentemot oss, samtidigt som dom högljutt gapar om att vi SKA, MÅSTE, ÄR TVUNGNA att åka kollektivt för att spara på miljön! När vi blygt påpekar (kanske arbetslös och fattig) att det inte finns någon kollektivtrafik att tala om så är det tyvärr inget dom kan göra åt det, för som tur är äger dom inte problemet längre?!

Min tanke är att det måste finnas någon där uppe, någonstans, eventuellt, som ska ha koll på sånt här och vad det kommer innebära på lite längre sikt... Även om det nu inte går att hitta någon/några med det här ansvaret så tror jag att någon/några ändå inbringar in en saftig lön för det!

Det borde ju finnas pengar i att dom som har arbete kan ta sig till arbetet?

Tyskland, Frankrike och framför allt Japan har fattat detta... Dom investerar ofantliga pengar på sin infrastruktur! TGV, Maglev osv.. (Kolla upp det om ni inte känner till dom!)

Nu fattar ju även jag att det inte går att jämföra våra behov med deras, Laxå vs Tokyo... Jovisst! Men dom har förstått att möjligheten att förflytta sig när man vill och vart man vill inte kan eller ska täcka sina egna kostnader! Det är inte rimligt! Dom har förstått att hela landet är beroende av det! Däri ligger betydligt mer pengar än vad våra biljetter någonsin kan betala.

Vi Laxåbor är en del av landet och vi i Laxåpartiet kan nog få svårt och lösa detta inte bara lite komplexa problem, men vi kommer göra liv om det!

När landet bevisligen tjänar på en fungerande kollektivtrafik borde vi som verkligen behöver den få möjlighet att del av den!


Markus Palmqvist
(LP)

3 kommentarer:

  1. Bra skrivet
    // Ivonny

    SvaraRadera
  2. Ja, mycket av det här är ju okey..men om kollektivtrafiken ska fungera och folk använda den - varför är ni då emot ett resecentrum...

    SvaraRadera
  3. Det är en ekonomifråga...Sossarna har ju skuldsatt kommunen med ett antal miljoner kronor redan.Att köpa loss mark från Jernhusen och sedan bygga ett Resecentrum ser jag bara som ett lass nya skulder som byggs på i skuldberget!Kräv istället att Jernhusen rustar upp stationshuset och låt kiosken stå kvar.Fokusera på säkerheten vid spåren istället innan något händer...
    /Marko

    SvaraRadera