måndag 15 mars 2010

Prestige löser inga problem! Det gör samarbete…

Det är nu ett halvår kvar tills det är dags för oss alla med rösträtt att stoppa i ”rätt” valsedel i valurnan…
Laxåpartiet har nu funnits i snart tre veckor och reaktionerna har varit av skilda slag må jag säga. Både negativa och positiva reaktioner har vi fått och det är ju normalt i ett civiliserat samhälle. Reaktionerna som vi fått i media och ute i samhället har visat att Laxåborna INTE är likgiltiga till hur och vem/vilka som regerar i Laxå kommun?! En kommentar som jag fick höra häromdagen var att Laxåpartiet borde ha kommit för tjugo år sedan. Det må vara sant men jag tror inte det är för sent med ett Laxåparti idag. Det kan Ni ju diskutera om tjugo år?!
Idag gäller det Laxås framtid vi måste fokusera på. Hur gör vi det på bästa sätt då? Är det genom att smutskasta andras åsikter? Är det genom att täppa för öronen så fort ett oppositionsparti vill framföra sina idéer och åsikter? För det är enligt min mening så det går till inom kommunpolitiken i Laxå! Jag tror att kommunpolitiken inte skiljer sig nämnvärt mycket från pajkastningen som politikerna sysslar med på riksnivå heller…

För att Laxå ska kunna rycka upp sig ur krisen med avfolkning MÅSTE vi börja titta närmare på vad det beror på. Varför flyttar fler ut än in till Laxå? Alla invånare i Laxå kommun måste börja samarbeta och inte bara rycka på axlarna och tänka att det är politikernas sak att handskas med detta problem. Det är allas vår rättighet att komma med idéer! Det är på något sätt även allas vår skyldighet… Det är så mycket negativt och pessimistiskt tänkande ute i vårt samhälle. Vi måste börja se något positivt i allt det negativa! Det går… Jag vet att det går för jag har bott i ett land där det var så in i bomben mycket negativt för en utlänning att leva och bo i. Trots allt det negativa som jag fick traggla mig igenom dagligen, så lyckades jag finna något positivt!

Om nu barnfamiljer inte flyttar hit måste vi titta på varför de inte gör det. Om ungdomar som slutat gymnasiet inte flyttar tillbaka till Laxå måste vi titta på varför de inte gör det. Om företag inte vill etablera sig i Laxå måste vi titta på varför de inte vill det. Det är alltså något som saknas här i Laxå varför dessa inte flyttar hit! Det här problemet måste vi lösa steg för steg. Precis på samma sätt som när vi går uppför trapporna, step by step. Det finns ju de som kan hoppa över trappstegen och landa högst upp utan några problem men för att klara avfolkningsproblemet måste vi tyvärr ta ett trappsteg i taget.

Till sist vill jag tillägga att politikerna på något sätt måste börja samarbeta mer för att Laxå kommun ska blomstra igen! Prestige och annat tänkande om egen vinning löser inte några problem alls…

Marko Pekkanen
(LP)

1 kommentar: